Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne z pietruszką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczna ryba w formie kotletów.

Składniki:

Składniki:

dorsz 0.5 kilograma
chleb ciemny 1 kromka
mleko 50 mililitrów
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
Gorczyca biała cała Prymat 2 szczypty
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 0.5 szklanki

Porada

Chleb powinien być przynajmniej lekko podeschnięty, ząbek czosnku spory.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne z pietruszką

Kromkę chleba zalej mlekiem, jak zmięknie odciśnij.

Filety umyj, osusz, następnie krótko posiekaj w robocie. Do zmielonej ryby dodaj czosnek, ćwiartki cebuli, 1 płaską łyżeczkę gorczycy, jajko, odciśnięty chleb, natkę pietruszki. Wyrób wszystko na jednolitą masę. Dopraw solą i pieprzem. Z masy formuj niezbyt duże kotlety, każdy obtocz w tartej bułce i smaż na oleju kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak