Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe muffinki z morelami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Muffinki, które można zabrać na piknik. Pięknie się prezentują a smakują jeszcze lepiej.

Składniki:

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 0.5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 100 mililitrów
jogurt naturalny 20 dag
kasza manna 0.5 szklanki
mąka tortowa 1.5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
morele 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe muffinki z morelami

1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę. Wlewamy olej i chwilę miksujemy. Dodajemy jogurt naturalny i ponownie miksujemy. Wsypujemy kaszę mannę, mąkę tortową i proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie ciasto.
2. Ciasto przekładamy do blaszki do pieczenia muffinek wyłożonej papilotkami.
3. Morele kroimy na połówki i układamy na muffinkach lekko je wbijając w ciasto.
4. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Muffinki sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone studzimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak