Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na kurczaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 3 szt
udko z kurczaka 1 szt
kostka rosołowa
sól, pieprz
włoszczyzna 1 bez kapusty
kasza jęczmienna 100 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na kurczaku

1. Mięso zalewamy 3 litami wody, gotujemy 30 min, szumujemy.
2. Dodajemy jarzynkę, gotujemy prze kolejne 30 min.
3. Dodajemy kostkę bulionową drobiową.
4. Usuwamy nadmiar jarzynki.
5. Dodajemy kaszę, gotujemy 15 min.
6. Dodajemy ziemniaki, sól pieprz do smaku, gotujemy jeszcze 30 min.
7. Można zabielić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.03.2011 12:34
Typowa polska zupka.
Zofia12 31.08.2010 07:57
krupnik jak krupnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak