Kieszonki z młodą kapustą

Kieszonki z młodą kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Letni obiad z młoda kapustą i marchewką. Polecam zrobić kieszonki ze schabu. Do tego surówka z kapusty i obiad gotowy. Do kieszonek dodałam mozzarellę, która fajnie farsz sklei. Bardzo dobre są tez tez na zimno.

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kotlety schabowe

    4 plastry
  • kapusta

    0.5 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • boczek wędzony

    10 dag
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej rzepakowy

    7 łyżek
  • mozzarella

    60 gramów
  • cebula

    1 sztuka

Składniki na panierkę:

  • jajko

    1 sztuka
  • tarta bułka

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu rozbijam, doprawiam solą, pieprzem. Boczek wędzony kroję i przesmażam na patelni. Wykładam na talerz. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Kapustę kroję, przekładam na patelnię, dodaję marchewkę, podlewam wodą 1/2 szklanki i duszę aż warzywa będą al dente. Dodaję boczek, doprawiam, solą, pieprzem. Na schabie układam plaster mozzarelli, dodaję farsz z kapusty i składam na pół jak kartkę papieru. Spinam wykałaczkami, obtaczam w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu, aż schab będzie miękki. Podaję z surówką z kapusty młodej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat