Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka criolla

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kuchnia argentyńska. Dodatek do Locro criollo, a u nas do kotletów pieczarkowych. I też sprawdza się.

Składniki:

Składniki:

pomidory 6 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
cebule 3 sztuki
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka criolla

Paprykę upiekłem w piekarniku aż skórka sczerniała. Potem, przełożyłem ją do foliowego woreczka, zawiązałem, odłożyłem na 20 minut. Wyjąłem z woreczka, obrałem, pokroiłem w paski. Włożyłem do salaterki.

Cebulę pokroiłem w piórka. Natkę posiekałem. Wszystkie przygotowane składniki dodałem do salaterki z papryką.

Przygotowałem sos: połączyłem oliwę z sokiem z cytryny, posoliłem, dokładnie wymieszałem. Sosem polałem sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak