Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Dzisiaj przygotowałam szaszłyki drobiowe w połączeniu z kiełbasą, cebulą i papryką czerwoną. Szaszłyki bardzo smakowały gościom i szybko zniknęły z talerza.

Składniki:

Potrzebne składniki:

filety z kurczaka 2 filety
papryka czerwona 2 sztuki
cebule 2 sztuki
kiełbasa śląska 3 sztuki

Marynata:

oliwa 50 mililitrów
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe

Filet z kurczaka dokładnie oczyścić umyć i osuszyć, pokroić w kawałki. Kawałki filetu włożyć do przygotowanej wcześniej marynaty na 30 minut. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w kawałki. Kiełbasę pokroić w plasterki, a cebulę po obraniu w ćwiartki a następnie rozdzielić w porcje. Przygotowane składniki nabijać na patyczki do szaszłyków, począwszy od papryki. Włożyć na rozgrzany ruszt i grillować do miękkości mięsa i warzyw, polewając pozostałą marynatą.

Marynata:
Składniki marynaty wymieszać z oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 09.07.2018 18:56
Miło mi dziękuję;)
gusia1000 09.07.2018 17:09
Pysznosci.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak