Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Jeśli lubicie tradycyjne kotlety schabowe, ale jednak szukacie małej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku. Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle. Smakują naprawdę rewelacyjnie.

Składniki:

Sznycle:

schab 5 plastrów
chrzan 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
pieprz 5 szczypt
sól 5 szczypt
mąka pszenna 3 łyżki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Dodatkowo:

masło do smażenia 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej

Schab należy rozbić (nie za cienko) tłuczkiem do mięsa, a chrzan dokładnie wymieszać z musztardą. Każdy kawałek mięsa delikatnie natrzeć przyprawami, posmarować mieszanką chrzanowo-musztardową i kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron. (Czas smażenia zależy od grubości kotletów.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.07.2018 17:07
Super kotlety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak