Ogórkowe łódeczki z serem, pomidorem i szynką

Ogórkowe łódeczki z serem, pomidorem i szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Smaczne łódeczki na śniadanie. Najlepiej przygotować ogórki krótko przed podaniem. By nie puszczały soku.
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ogórek gruntowy

    3 sztuki
  • pomidor

    2 sztuki
  • biały ser

    7 łyżek
  • szynka

    2 plastry
  • papryka

    1 plaster
  • szczypiorek

    0.5 pęczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki (miałam mniejsze gruntowe) obieramy, kroimy na połowy i wycinamy środki z nasionami. Pomidory myjemy i kroimy w małą kostkę (można wyjąć środki). Tak samo w drobną kostkę kroimy szynkę i paski papryki. Do sera dodajemy szynkę pomidora i paprykę oraz cebulę (można dodać szczypiorek). Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowany serek nakładamy na połówki ogórków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat