brukselka z boczkiem w sosie musztardowym

brukselka z boczkiem w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    300 g
  • boczek

    200 g
  • CEBULKI MARYNOWANE

    1 garść
  • mleko

    1/2 szklanki
  • sól

  • rozmaryn

  • cukinia

    1 sztuka
  • musztarda francuska

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. brukselkę czyścimy, gotujemy w osolonej wodzie przez 15 min, odcedzamy,
2. boczek kroimy w kostkę, przyprawiamy, smażymy na patelni na chrupko,
3. na patelnie dodajemy brukselkę, cebulkę i cukinie pokrojoną w krążki,
4. chwilę smażymy,
5. dodajemy mleko, musztardę i przyprawy mieszamy i dusimy kilka min,
6. można podawać z kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

10.03.2011 17:47
ekstra danie

cukiereczek

19.02.2011 16:11
super

accee

18.02.2011 22:01
Palce lizać

Kate131

01.09.2010 12:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat