Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rollsy z szynką, sałatą i kukurydzą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Tortilla zawinięta z delikatnym śmietankowym serkiem, z dużą ilością szynki, świeżej sałaty i chrupiącej kukurydzy jest doskonałą propozycją na imprezową przystawkę lub przekąskę. Sprawdzi się również w roli drugiego śniadania.

Składniki:

Składniki:

placki do tortilli 4 sztuki
serek śmietankowy 300 gramów
gotowana szynka 16 plastrów
liście sałaty 12 sztuk
puszka kukurydzy 0.5 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rollsy z szynką, sałatą i kukurydzą

1. Placki tortilli posmarować serkiem śmietankowym, posypać kukurydzą, ułożyć plastry szynki, liście sałaty i zwinąć ciasno w rulon.
2. Gotowe tortille zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 30 minut.
3. Po tym czasie każdy rulon pokroić na kawałki o grubości około 2-3cm.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak