Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo

3.0
(11)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Leczo odważyłam się i zrobiłam sama pierwszy raz, nie wszystkie potrawy, które robię pierwszy raz mi wychodzą. Po zrobieniu stwierdzam, że wyszło przepysznie, jest syte i smaczne, wygląda apetycznie i kolorowo, eksperymentowałam z przyprawami, teraz będę robiła leczo ale z innym mięskiem.

Składniki:

Składniki:

cukinia 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 1 sztuka
papryka biała 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
boczek wędzony 35 dag
kiełbasa zwyczajna 30 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
olej 10 łyżek
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki
woda letnia 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Umyte warzywa kroimy w kostkę, pomidory sparzyć i pokroić w grubą kostkę. Boczek pokroić w kostkę polać olejem i przyprawą uniwersalną, wymieszać. Kiełbaskę można pokroić dowolnie. Cebulę w piórka. Najpierw w garnku wlewamy olej i smażymy mieszając boczek. Następnie sam boczek odstawiamy do miseczki a na tym tłuszczu smażymy cebulę troszkę soląc. Na patelni smażymy kiełbaskę posypaną przyprawą do grilla podlewamy olejem i mieszamy. W jednym garnku łączymy cebulę, boczek, kiełbaskę, papryki, mieszamy, doprawiamy ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą. Na koniec dodajemy pomidory podlewamy wodą i gotujemy całość 7-10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak