Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezglutenowe placuszki jaglano-bananowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Bardzo zdrowe, smaczne i małokaloryczne placuszki.

Składniki:

Składniki placuszki:

kasza jaglana 100 gramów
banan 1 sztuka
jajko 1 sztuka
jogurt grecki 100 gramów
miód 1 łyżka
mąka 100 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezglutenowe placuszki jaglano-bananowe

Kaszę jaglaną ugotuj, bardzo dobrze wystudź. Do ugotowanej kaszy dodaj jogurt naturalny, jajko, mąkę (ja dodaję mąkę jaglaną), miód oraz banana. Całość zblenduj. Za pomocą łyżki nakładaj ciasto na rozgrzany olej (ja smażyłem na bardzo niewielkiej ilości oleju kokosowego). Smaż z obu stron na złoty kolor. Gdyby podczas smażenia placki się rozpadały dodaj więcej mąki.
Podawaj ze słodkim sosem jogurtowym. Przepis na 2 porcje - 544 Kcal jedna porcja.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak