Kurczak a la Parilla

Kurczak a la Parilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

  • sos pomidorowy

  • limonki

  • czosnek

  • bazylia

  • kolendra

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 250 ml sosu pomidorowego, 3 łyżki soku z limonki, 2 roztarte ząbki czosnku, 1/4 łyżeczki soli, 3 łyżki posiekanej bazylii, 1/4 szklanki salsa lizano - dodaliśmy sos Worcestershire, 5 i pół łyżeczki startej skórki z limonki - dodaliśmy 2 łyżeczki, 1/4 szklanki posiekanej kolendry, 1 łyżeczka oliwy, od 45 do 180 dag kurczaka pokrojonego na porcje.

SPOSÓB WYKONANIA: Dzień przed grillowaniem mięsa wymieszać sos pomidorowy, sok z limonki, połowę czosnku i sól. Zagotować i gotować 15 minut. Ostudzić. Kiedy sos się gotuje wymieszać pozostały czosnek ze skórką z limonki, oliwą, bazylią, kolendrą i salsą lizano. Mieszanką nasmarować kurczaka i wstawić pod przykryciem do lodówki. Następnego dnia grillować kurczaka. Kiedy już będzie prawie upieczony posmarować sosem pomidorowym i grillować przez 3 - 4 minuty z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

26.04.2011 08:26
apetyczny

banditka

06.09.2010 09:47
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat