Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko zapiekane w bułce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Jajko inaczej nie sadzone, nie smażone i nie gotowane. Gdy jajko zapiekamy musimy pilnować by się za bardzo nie ścięło bo będzie suche i niesmaczne. Ja chciałam przekroić do zdjęcia więc trochę dłużej trzymałam ale smaczniejsze jest mniej ścięte.

Składniki:

Składniki:

bułki 5 sztuk
jajko 5 sztuk
żółty ser 4 plastry
wędlina 4 plastry
masło 1 łyżka
szczypiorek 5 sztuk
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko zapiekane w bułce

Bułkom ścinamy czapeczki i wyjmujemy trochę środka. Wędlinę kroimy w kostkę a ser kroimy plaster na połowę i później na zapałkę. Szczypiorek drobno siekamy. Na spód bułki kładziemy trochę pokrojonej szynki i pokrojony ser, odrobinę masła i wbijamy jajko. Oprószamy solą a można też pieprzem. Posypujemy wędliną. Bułki wkładamy do piekarnika nagrzanego 180-190 stopni i pieczemy 15-20 minut pamiętając, że każdy piekarnik piecze inaczej. Czapeczki też można opiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak