Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem jest świetnym, a przy tym bardzo pysznym połączeniem. Przygotowanie całości zajmuje kilkanaście minut, więc to również doskonała propozycja dla osób, które nie mają czasu na bardziej skomplikowane potrawy.

Składniki:

Składniki:

pierś z indyka 100 gramów
cukinia 100 gramów
marchew 1 sztuka
por (białe części) 5 cm

Dodatkowo:

mąka pszenna 1 łyżeczka
bulion 100 mililitrów
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 0.3 łyżeczki
bazylia fioletowa 0.3 łyżeczki

Ponadto:

masło do smażenia 2 łyżeczki

Porada

Warzywa najlepiej podsmażać pod przykryciem i co jakiś czas je przemieszać. Uważać, aby się nie przypaliły.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka z cukinią, marchewką i porem

Pierś z indyka pokroić w kostkę, a następnie obtoczyć w mące i delikatnie zarumienić na łyżeczce masła. Mięso przełożyć do garnuszka. Cukinię z marchewką zetrzeć na grubych oczkach tarki, a pora drobno pokroić. Na patelni po indyku roztopić pozostałe masło i podsmażyć na nim warzywa, które jak będą prawie miękkie należy połączyć z indykiem.
Dodać listek laurowy. Całość zalać bulionem/wodą i dusić do miękkości, a na końcu doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2018 23:09
Dobry obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak