Zupa pomidorowa Eli z makaronem naleśnikowym

Zupa pomidorowa Eli z makaronem naleśnikowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa z kurczaka

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy średniej wielkości

    1/4 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • liście laurowe Prymat

    2 sztuki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • natka pietruszki

    do dekoracji
  • cebula

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka piwa jasnego
2 jajka
sól do smaku
1/4 kg mąki(około-ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany)

Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Naleśniki przykryć folią,żeby zmiękły.Miękkie naleśniki zwinąć(każdy osobno) w rulon i pokroić jak makaron.

Z podanych składników ugotować rosół (około 4 litry) i przecedzić.Jarzyny po ugotowaniu pokroić i wrzucić do zupy.Dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze przegotować.Zupę dokładnie zmiksować z jarzynami.Doprawić do smaku maggi.Zupę nalać na talerze,dodać makaron naleśniowy i udekorować śmietaną i natką.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

02.02.2012 12:54
Fajny pomysł z tym makaronem. Bardzo ładny efekt końcowy:)

eli_555

11.11.2010 18:49
miało być koncentratu.

eli_555

11.11.2010 18:48
Musiałam przeoczyć.Miało być 200 g koncentrztu pomidorowego.

Islanzadi

11.11.2010 01:58
Zupka na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie :) Mam tylko jedną uwagę - w miejscu gdzie są wypisane składniki nie ma wspomnianego później koncentratu pomidorowego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat