Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z jabłek i gruszek z żurawiną

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Mus z jabłek i gruszek z żurawiną.

Składniki:

Składniki:

jabłka 3 sztuki
żurawina 1 szklanka
gruszki 3 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 łyżka
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z jabłek i gruszek z żurawiną

Jabłka i gruszki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, dodajemy żurawinę i gotujemy aż owoce zmiękną. Ugotowane miksujemy na mus. Do musu dodajemy cukier waniliowy, cynamon oraz dosładzamy do smaku, studzimy.
Przed podaniem wierzch można posypać płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak