Piegusek Eli

Piegusek Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1.5 szklanki
  • mak suchy

    1.5 szklanki
  • cukier

    1.5 szlkanki
  • białka jajek

    1.5 szklanki
  • margaryna

    3/4 kostki
  • proszrk do pieczenia

    2 łyżeczki
  • rodzynki

    10 dkg
  • sól

    szczypta
  • orzechy włoskie

    10 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę roztopić i ostudzić.Mąkę,mak,cukier i proszek do pieczenia wymieszać w misce.Białka ubić z solą na sztywną pianę.Margarynę wlać do suchych produktów i wymieszać.Dodać 1/3 piany z białek i delikatnie wymieszać.Dodać orzechy,rodzymki i wymieszać.Na koniec dodać resztę piany i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut.Smacznego!

Ja przełożyłam ciasto konfiturą wiśniowo-orzechową (przepis w mojej galerii) i posypałam cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pacia

22.08.2011 10:07
robiłam-pyszny i prosty

wiola28a

03.05.2011 11:40
pycha

Gosia40

31.08.2010 09:22
rzeczywiście pyszności

Małgorzata113

31.08.2010 07:25
ale pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat