Wino z róży

Wino z róży

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 kg
  • woda

    5 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

owoce dokładnie umyć i wsypać do gąsiorka, aby wypełniły mniej niż 1/3 jego pojemności. Wodę zagotować z cukrem, wystudzić do letniej, zalać nią owoce, zatkać korkiem z rurką fermentacyjną. Trzymać w ciepłym pomieszczeniu, w miarę potrzeby można gąsior okręcić kocem. Po trzech miesiącach fermentacji wino ściągnąć znad owoców i wlewać do butelek

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

13.11.2010 20:58
Bardzo ciekawy przepis, ciekawe jak smakuje takie winko...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat