Jajka w chrupiących koszyczkach

Jajka w chrupiących koszyczkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Jajka zapiekane w foremkach z płatków śniadaniowych.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • jaja

    5 sztuk
  • płatki śniadaniowe

    80 gramów
  • masło

    50 gramów
  • tarta bułka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy w garnku. Płatki kukurydziane kruszymy na mniejsze kawałki i łączymy z bułka tartą, a następnie wsypujemy do roztopionego lekko przestudzonego masła. Całość szybko mieszamy. "Mokrą" mieszanką wypełniamy formę do muffinów wysmarowaną grubą warstwą masła.  Mieszankę z płatków dociskamy dłonią do dna i boków foremki. Do środka wlewamy ostrożnie jajko. Formę wstawiamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat