Żurek

Żurek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 l
  • KOSC WEDZONA

    1 kg
  • boczek

    20 dag
  • kiełbasa

    30 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do zup Kucharek

  • żur

    1 butelka
  • koperek

  • jaja na twardo

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar na kości wędzonej. Boczek i kiełbasę kroimy w niewielką kostkę i podsmażamy, dodajemy do wywaru. Zupę zalewamy żurem. Doprawiamy do smaku, podajemy z ugotowanymi jajkami/ziemniakami/posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika79

07.03.2012 08:11
zapewne dobre

Żaneta1

30.12.2011 21:46
pyszny

Żaneta1

30.12.2011 21:46
pyszny

Adamorek

26.08.2011 15:34
apetycznie podany

Joanna120

08.12.2010 16:39
Zawsze smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat