Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
KOSC WEDZONA 1 kg
boczek 20 dag
kiełbasa 30 dag
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
żur 1 butelka
koperek
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Gotujemy wywar na kości wędzonej. Boczek i kiełbasę kroimy w niewielką kostkę i podsmażamy, dodajemy do wywaru. Zupę zalewamy żurem. Doprawiamy do smaku, podajemy z ugotowanymi jajkami/ziemniakami/posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 07.03.2012 08:11
zapewne dobre
Żaneta1 30.12.2011 21:46
pyszny
Żaneta1 30.12.2011 21:46
pyszny
Adamorek 26.08.2011 15:34
apetycznie podany
Joanna120 08.12.2010 16:39
Zawsze smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak