Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostka budyniowa bez pieczenia Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

To ciasto zrobione jest dosłownie z tego co znalazłam w domu. Bez pieczenia, na szybko. Kilka składników wystarczy, aby mieć co nie co do kawki.

Składniki:

Składniki:

herbatniki 30 sztuk
mleko 1.2 litra
budyń waniliowy 3 opakowania
cukier 5 łyżek
ciasteczka czekoladowe 120 gramów
wiśnie z kompotu 1 szklanka

Porada

Ciasteczka o smaku brownie, cukier do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Kostka budyniowa bez pieczenia Zewy

Budyń ugotować. Blaszkę o wymiarach 29x22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć połowę ciastek. Na ciastka wyłożyć połowę ciepłego budyniu, potem rozłożyć resztę ciastek. Na ciastkach rozsmarować resztę budyniu i posypać ciasteczkami. Na koniec rozłożyć odsączone z kompotu wiśnie (bez pestek). Ciasto schłodzić i przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak