Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 sztuka
cebula 4 sztuki
sok z cytryny 3 łyżki
rosół wołowy 3 szklanki
śmietana 1 szklanka
mąka 3 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
bułka kilka kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni

Dynię obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dynię i cebulę włożyć do wysokiego garnka, zalać rosołem, dodać sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu około 1/2 godziny, odcedzić, przetrzeć przez sito. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać do zupy, wymieszać i jeszcze raz zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.09.2010 10:57
Margo taka zupa ma bardzo dobry smak, musisz spróbować :)
Margo1 31.08.2010 12:22
Nie jadłam jeszcze i nawet nie mam pojęcia jaki ma smak
Małgorzata113 31.08.2010 07:27
zawsze mam problem co zrobić z dyni, a teraz już wiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak