Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z wołowiny z pieczarkową wkładką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Klopsiki z wołowiny z pieczarkową wkładką.

Składniki:

Składniki na klopsy:

mielona wołowina 500 gramów
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 sztuka
pieczarki 3 sztuki
oliwa 5 łyżek
mąka 5 łyżek

Składniki na sos:

koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bulion wołowy 2 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Porada

Klopsy najlepiej smakują podane z kasza gryczaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z wołowiny z pieczarkową wkładką

Klopsiki: Małe pieczarki kroimy na ćwiartki i obsmażamy na oliwie. Mięso mielone wołowe łączymy w misce z jajkiem i namoczoną lekko bułką tartą. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy. Z mięsa robimy kulki do których do środka wkładamy po ćwiartce obsmażonej pieczarki i obtaczamy w mące. Klopsy obsmażamy na patelni.

Sos: Bulion rozrabiamy z koncentratem pomidorowy i taką mieszanką zalewamy obsmażone na patelni klopsy. Dusimy chwilę razem, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak