Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 1 kg
jabłka 1/2 kg
pomidor 3 sztuki
sól, cukier do smaku
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z jabłkami

Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dkg na osobę i ułożyć luźno w naczyniu żaroodpornym. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze skórki pomidory. Jabłka oprószyć lekko solą, sporą szczyptą cukru i majerankiem. Na dno naczynia wlać 1/4 szklanki wody i naczynie wsunąć do dobrze nagrzanego piekarnika. Po 30-40 minutach naczynie wyjąć z pieca.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.09.2011 15:26
takiej jeszcze nie jadłam ciekawe połączenie
RenataZ-et 12.10.2010 22:04
Tego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak