Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z ugotowanym ryżem

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Rosół ugotowany na kurczaku, na kawałku szpondra oraz na kilku żołądkach drobiowych podany z ugotowanym ryżem.

Składniki:

Składniki:

szponder wołowy 250 gramów
udko z kurczaka 1 sztuka
żołądki drobiowe 5 sztuk
woda zimna 2 litry
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 ćwiartka
cebula podsmażona 1 sztuka
natka pietruszki 0.5 pęczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 szczypta

Dodatkowo:

ryż ugotowany 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z ugotowanym ryżem

Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Mięso dokładnie opłukać, zalać wodą i wstawić do zagotowania. Gdy rosół się zagotuje, zmniejszyć płomień gazu, dodać obraną, opłukaną włoszczyznę, odrobinę soli i gotować do miękkości mięsa na małym ogniu około 1,5-2 godzin.
Cebulę obrać, podpiec nad gazem dodać do rosołu. Doprawić do smaku. Podać z ugotowanym wcześniej ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.06.2018 21:18
Dobry rosół.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak