Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z rukolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo lubię rukolę na kanapce ale i w innym jedzonku. Więc dodaję do wszystkiego gdzie się tylko da.

Składniki:

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
rukola 2 sztuki
masło 1 łyżka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z rukolą

Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i oba filety kroimy na połowy. Lekko rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Rukolę myjemy, osuszamy, obrywamy listki i drobno kroimy.

Na mięsie od brzegu, gdzie zawiniemy mięso do środka kładziemy kilka wiórków masła (moje filety były niezbyt duże dlatego masła dałam troszeczkę). Przykrywamy je rukolą i zwijamy mięso w roladkę zabezpieczając trochę boki.

Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak