Makaron razowy z krewetkami i pomidorkami

Makaron razowy z krewetkami i pomidorkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Macie ochotę na doskonały w smaku makaron razowy z pysznymi krewetkami? Jeśli tak, to dobrze się składa, bo ten przepis jest naprawdę świetny. Polecam prawdziwy fit posiłek pełen wspaniałych smaków i aromatów.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • Makaron razowy

    50 gramów
  • krewetki

    150 gramów
  • pomidorki koktajlowe

    8 sztuk
  • czosnek

    1 ząbek
  • tymianek

    2 gałązki
  • liść laurowy

    3 liście
  • cytryna

    0,5 sztuki
  • oliwa z oliwek

    2 łyżki
  • natka pietruszki Prymat

    1,5 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki obieramy i usuwamy przewód pokarmowy. Wrzucamy do rondelka z sokiem i skórą z wyciśniętej cytryny. Natkę pietruszki, tymianek i liść laurowy związujemy sznurkiem kuchennym i dorzucamy do rondelka. Całość podlewamy wodą i gotujemy do czasu, aż krewetki będą miękkie. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pomidorki przekrawamy na pół i mieszamy z rozgniecionym czosnkiem, oliwą i posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowane pomidorki wrzucamy na patelnię, dodajemy do nich odcedzone krewetki, makaron, doprawiamy pieprzem i podgrzewamy na małym ogniu. Przed podaniem możemy skropić całość odrobiną soku z cytryny.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

22.06.2018 13:41
Na pewno bardzo smaczne danie tylko ja nie lubię krewetek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat