Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
ogórek kiszony 2 sztuki
mąka 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
bulion warzywny 2 l
włoszczyzna 1/2 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Buraki gotujemy w łupinach. Kiedy będą miękkie obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy włoszczyznę i gotujemy w bulionie. Dodajemy buraczki, ogórki kiszone starte na tarce o dużych oczkach. Zaprawiamy śmietaną i mąką, doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekaną natką pietruszki, ziemniaczkami lub/i jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak