Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini marchewki do obiadu

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Bardzo często jako dodatek do obiadu przygotowuję marchewkę z groszkiem, a tym razem jest sama marchewka.

Składniki:

Składniki:

marchew mrożona 1 kilogram
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mini marchewki do obiadu

Marchewkę (ja miałam mini)wrzucamy na wrzącą, lekko osoloną wodę (wody nie gotujemy zbyt wiele). Dodajemy ok. łyżki cukru i na małym gazie wolno gotujemy ok. 5 min.

Woda powinna w większej części odparować, a jak nie to trochę odlewamy, dodajemy masło i jeszcze trochę cukru (jeśli chcemy marchewki słodsze).

Dodajemy też kilka kropli soku z cytryny i bułkę tartą. Potrząsamy garnkiem z marchwią albo mieszamy i chwilę razem dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak