Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa owocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Morela 6 sztuk
śliwki 6 sztuk
wiśnie kilka
sok z 1/2 cytryny
cukier do smaku
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
gruszki 2 sztuki
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa owocowa

Jabłka i gruszki obrać, pokroić na 4 części, usunąć gniazda nasienne. Morele i śliwki przepołowić, usunąć pestki. Owoce włożyć do garnka, zalać 1,5 litra wody, wlać sok z cytryny, wsypać cukier, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień, gotować na małym ogniu 10-15 minut. Jabłka i gruszki można rozgotować lub pozostawić w całości. Przed podaniem posypać cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 25.11.2010 07:05
dawno nie jadłam czegoś takiego...
RenataZ-et 03.09.2010 10:59
od czasu do czasu lubię takie zupki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak