Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zaprawa ze śmietany do zup i sosów

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zaprawa ze śmietany do zup i sosów

Mąkę przesypać do miski, dodać śmietanę. Całość dokładnie utrzeć, uważając, aby nie zostały grudki. Gdy konsystencja będzie już gładka dodać odrobinę wrzącego wywaru z jarzyn lub mięsa i wymieszać. Wlać do zupy lub sosu i zagotować. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 01.09.2010 21:12
chyba większość z nas tak robi
pauluna
pauluna 01.09.2010 13:21
ciekawe
iwa643 01.09.2010 12:20
robie tak
marzencia2007 01.09.2010 12:12
zgadzam sie :) ja tez taka robie :)
RenataZ-et 31.08.2010 16:52
Przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak