Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
pieczarki
600 gramów -
cebule
2 sztuki -
ogórek konserwowy
4 sztuki -
natka pietruszki
0.5 pęczka -
majonez
4 łyżki -
musztarda
1.5 łyżki -
Pieprz czarny- MŁYNEK
0.25 łyżeczki -
sól
0.5 łyżeczki
Sposób przygotowania
Cebulę pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem. Pieczarki pokroić na plasterki i gotować około 5 minut, odcedzić. Natkę posiekać, ogórki pokroić w kostkę a jajka zetrzeć na grubych oczkach.
Składniki umieścić w misce, dodać majonez i musztardę oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać sałatkę. Przed podaniem dobrze jest schłodzić sałatkę około 2 godzin.
sól i pieprz dajemy do smaku według uznania![]()
Komentarze (0)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się