Pieczarkowa sałatka Zewy

Pieczarkowa sałatka Zewy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Przepis na tę sałatkę znany jest od dawna. Ja dopiero pierwszy raz ją robiłam. Smaczna i szybka w przygotowaniu.
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • pieczarki

    600 gramów
  • cebule

    2 sztuki
  • ogórek konserwowy

    4 sztuki
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • majonez

    4 łyżki
  • musztarda

    1.5 łyżki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    0.25 łyżeczki
  • sól

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem. Pieczarki pokroić na plasterki i gotować około 5 minut, odcedzić. Natkę posiekać, ogórki pokroić w kostkę a jajka zetrzeć na grubych oczkach.
Składniki umieścić w misce, dodać majonez i musztardę oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać sałatkę. Przed podaniem dobrze jest schłodzić sałatkę około 2 godzin.

ZEWA
sól i pieprz dajemy do smaku według uznania

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat