Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto kokosowe z bananem, truskawkami i kruszonką
Przygotować ciasto.
Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść i podzielić na 2 części - 2/3 oraz 1/3.
Mniejszy kawałek owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażalnika, a większym wyłożyć dno blaszki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia i całość schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto w formie wstawić do rozgrzanego piekarnika, podpiec 15 minut w temperaturze 180 stopni i lekko przestudzić. Następnie spód równomiernie posypać wiórkami i umieścić na nim plasterki banana oraz połówki truskawek obtoczonych w mące ziemniaczanej - przekrojoną stroną do góry. Na wierzch zetrzeć lub pokruszyć pozostałe ciasto z zamrażarki.
Całość ponownie umieścić w piekarniku i piec około 30 minut. Ostudzone ciasto obficie posypać cukrem pudrem.