Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem

Pomidory faszerowane wiosenną sałatką z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Uwielbiam połączenie warzyw i tuńczyka. A teraz warzywa są już naprawdę smaczne i smakują ,,warzywami'', warto więc po nie sięgać. Na lekki obiad lub kolację polecam Wam takie nadziewane serem, tuńczykiem i warzywami pomidory, żeby było lekko i zdrowo zamiast majonezu użyłam jogurtu naturalnego.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • pomidory

    4 sztuki
  • ser mozarella

    125 gramów
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • liście sałaty

    4 sztuki
  • ogórek gruntowy

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • rzodkiewki

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pomidory myjemy, osuszamy, ścinamy wierzchy i wydrążamy środek. Środek dokładnie osuszamy.

2. Szczypiorek płuczemy i dokładnie osuszamy, siekamy drobno. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy. Sałatę płuczemy i osuszamy, następnie rwiemy na małe kawałki. Umyty i obrany ogórek i rzodkiewki kroimy w małą kostkę. Ser mozzarella również kroimy w małą kostkę.

3. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie przygotowaną sałatką napełniamy wydrążone pomidory. Całość posypujemy szczypiorkiem.

4. Podajemy i smacznego życzę.

Babeczka35
Zamiast jogurtu można użyć majonez. Sól i pieprz do smaku. Tuńczyk w kawałkach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

12.06.2018 19:46
Pomyslowo i smacznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat