Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta grochowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
groch 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta grochowa

Groch lub fasolę umyć i namoczyć na noc, a nazajutrz ugotować w tej samej wodzie. Odcedzić i zmielić w maszynce. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oleju. Rozetrzeć czosnek, posiekaną zieleninę. Wymieszać wszystkie składniki, posolić i popieprzyć. Jeżeli pasta jest za sucha, można dodać trochę masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 01.09.2010 21:11
polecam dziewczyny, róbcie
iwa643 01.09.2010 12:21
fajny porzepis
marzencia2007 01.09.2010 12:10
moze byc smaczna :)
RenataZ-et 31.08.2010 16:51
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak