Jagodowe serniczki Zewy

Jagodowe serniczki Zewy

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Znalazłam w zamrażarce jagody. Dodałam to co znalazłam w lodówce i tak oto powstały ekspresowe serniczki. Upiekłam je w foremkach na babeczki. Fajna opcja sernika w wersji mini.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg półtłusty

    250 gramów
  • serek homogenizowany

    200 gramów
  • serek waniliowy

    140 gramów
  • jajka

    2 sztuki
  • woda

    4 łyżki
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier

    2 łyżki
  • jagody

    187.5 mililitrów
  • mąka

    1 łyżka
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Twaróg rozgnieść, dodać serki (np. homogenizowane) oraz serek waniliowy i wymieszać. Potem dodać budyń, jajka, wodę różaną i cukier, wymieszać.
Do formy na muffinki włożyć silikonowe foremki na babeczki i rozdzielić do nich masę serową. Jagody obtoczyć w łyżce mąki i rozdzielić je na każdą foremkę. Serniczki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut. Wystudzić, wyjąc z foremek i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem.

ZEWA
Woda ma być różana, serek homogenizowany - truskawkowy.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat