Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z serkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Zabrałam się za przygotowanie pasty jajecznej a zapomniałam że nie mam majonezu. Pastę przygotowałam z białym serkiem coś jak kanapkowy i było smacznie.

Składniki:

jajko 7 sztuk
szynka 3 plastry
por 1 łyżka
serek kanapkowy biały 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z serkiem

Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą, studzimy i obieramy. Jajka rozdrabniamy, można też zetrzeć na tarce. Szynkę drobniutko kroimy ( ja miałam jej bardzo mało). Jajka, szynkę i por mieszamy, doprawiamy do smaku i łączymy serkiem (najczęściej jednak dodaję majonez). Odstawiamy do schłodzenia do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak