Kotleciki z łososia z salsą z awokado

Kotleciki z łososia z salsą z awokado

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Wyjątkowy przepis na aromatyczne kotleciki z łosia z salsą z awokado.

  Przepis doceniony przez Doradce Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kotleciki

  • łosoś filet

    300 gram
  • tarta bułka

    100 gram
  • zielona cebulka

    1 pęczek
  • sól morska

    1 szczypta
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 szczypta
  • przyprawa do ryb

    1 łyżeczka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka

Salsa

  • ogórek

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • awokado

    0.5 sztuka
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • sok z limonki

    0.5 sztuka
  • sól morska

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do miski włóż pokrojonego łososia, bułkę tartą, pokrojoną zieloną cebulkę oraz czerwoną cebulę i wbij jedno jajko.
Całość dopraw solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i przyprawą do ryb.
Następnie dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
Z tak przygotowanej masy uformuj kotleciki i grilluj na patelni przez około 3 minuty z każdej strony.
 
W międzyczasie przygotuj salsę: do miski włóż pokrojonego ogórka w romby, jedną czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę, awokado i dopraw oliwą z oliwek, sokiem z limonki i solą morską. Dokładnie wymieszaj i gotowe.
Tak przegotowaną salsę podawaj z grillowanymi kotlecikami z łososia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

3 tygodnie temu
Bardzo smakowite kotleciki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat