Marmolada babuni

Marmolada babuni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 kg minimum
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami (ja pomogłam sobie robotem kuchennym). Wszystkie jabłka przełożyć do garnka, dodać 1/2 szklanki cukru i gotować na małym ogniu często mieszając tak długo aż marmolada będzie wystarczająco gęsta (zależy to od zawartości wody w owocach i naszego gustu). Gotową marmoladę dosłodzić wg. uznania, chwile pogotowaćc żeby cukier się rozpuścił i gorącą przełożyć do przygotowanych wcześniej słoików, od razu zamykać. Pasteryzowac 20 minut. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

25.03.2012 22:07
uwielbiam do naleśników lub ciacha na szybko

Mati13

12.06.2011 10:05
wyśmienita

anemon

03.05.2011 15:33
Ładny, złocisty kolor ma Twoja marmolada.

romanrafal

25.04.2011 08:46
pychona,super,świetne

Grażyna13

03.02.2011 00:29
Smakowita !

Sarenka

06.12.2010 17:54
Oj przydalaby mi sie teraz taka marmoladka jablkowa!

kasiurek

08.09.2010 08:46
pycha do kanapek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat