Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem i koperkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Smaczne, szybkie i zdrowe danie.

Składniki:

wszystkie składniki:

polędwica z dorsza 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
czosnek ząbki 2 ząbki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
koperek świeży 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki z dorsza pieczone w folii z czosnkiem i koperkiem

Polędwiczki z dorsza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek ułożyć na arkuszu folii aluminiowej.
Do salaterki wlać oliwę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, sok z cytryny oraz pieprz cytrynowy. Wymieszać, a następnie natrzeć rybę ze wszystkich stron. Na wierzchu ułożyć gałązki koperku.
Zawinąć dorsza w folię i piec przez około 20 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak