Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczoną cukinią, pomidorkami koktajlowymi i kaszą orkiszową

5.0
(49)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna, pożywna i zdrowa sałatka.

Składniki:

wszystkie składniki:

cukinia 1 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
kasza orkiszowa 100 gramów
pomidorki koktajlowe 150 gramów
rzodkiewki 1 pęczek
ser mozarella 1 opakowanie
sałata kędzierzawa 6 liści
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 opakowanie
oliwa 5 łyżek
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczoną cukinią, pomidorkami koktajlowymi i kaszą orkiszową

Cukinię umyć i pokroić w plasterki lub półplasterki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować cukinię olejem rzepakowym i posypać ziołami prowansalskimi. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do miski.
Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, rzodkiewki w ćwierć plasterki, ser mozarella w kostkę. Sałatę porwać na kawałki.
Połączyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać sos sałatkowy z oliwą, a następnie dodać do sałatki. Przyprawić sałatkę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.


Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak