Sałatka z pieczoną cukinią, pomidorkami koktajlowymi i kaszą orkiszową

Sałatka z pieczoną cukinią, pomidorkami koktajlowymi i kaszą orkiszową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszna, pożywna i zdrowa sałatka.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • cukinia

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżka
  • kasza orkiszowa

    100 gramów
  • pomidorki koktajlowe

    150 gramów
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • ser mozarella

    1 opakowanie
  • sałata kędzierzawa

    6 liści
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Prymat

    1 opakowanie
  • oliwa z oliwek

    5 łyżek
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć i pokroić w plasterki lub półplasterki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować cukinię olejem rzepakowym i posypać ziołami prowansalskimi. Piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie. Odcedzić i wrzucić do miski.
Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, rzodkiewki w ćwierć plasterki, ser mozarella w kostkę. Sałatę porwać na kawałki.
Połączyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać sos sałatkowy z oliwą, a następnie dodać do sałatki. Przyprawić sałatkę dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.


Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat