Smarowidło z pieczonego okonia z jogurtem i świeżo tartym chrzanem

Smarowidło z pieczonego okonia z jogurtem i świeżo tartym chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Świetna alternatywa nie tylko dla past kanapkowych, ale i samych kanapek w tradycyjnym wydaniu.

  Przepis doceniony przez Doradce Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • okoń

    2 filety
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • korzeń chrzanu

    1 sztuka
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 szczypta
  • koperek

    1 pęczek
  • pieczywo

    2 kromki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Filety z okonia doprawiamy pieprzem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180˚C na około 10 minut. Po wyjęciu studzimy je i rozdzielamy mięso w palcach. Mięso ryby mieszamy z jogurtem i świeżo posiekanym koperkiem. Smarujemy chrupkie pieczywo i ścieramy na górę odrobinę obranego korzenia chrzanu.

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

4 tygodnie temu
Takie smarowidło musi być smaczne;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat