Kasza jaglana na słodko z mlekiem kokosowym i jabłkiem

Kasza jaglana na słodko z mlekiem kokosowym i jabłkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Lekka i smaczna propozycja na oryginalny deser. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • kasza jaglana

    100 gramów
  • mleko kokosowe

    350 mililitrów
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • stewia

    0,5 łyżeczki
  • jabłko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną przelewamy na sicie dwukrotnie wrzątkiem. Następnie wsypujemy kaszę do garnka, wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy wiórki, dodajemy stewię oraz pokrojone w kostkę jabłko. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Jeżeli przed tym czasem zrobi się zbyt gęsta i zacznie przywierać, możemy śmiało dolać odrobinę wody.

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

31.05.2018 08:19
Ciekawa i smaczna propozycja na kaszę jaglaną;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat