dżem żurawinowo-gruszkowy

dżem żurawinowo-gruszkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 kg
  • żurawina

    20 dkg
  • cukier

    30 dkg
  • żelfix

    3:1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać i pokroić w kawałki. Włożyć do rondla, dodać żurawiny-wymieszać Dodać żelfix i zagotować stale mieszając. Dodać cukier i po 3 minutach zdjąć z palnika i przełożyć do słoików. Odwrócić do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgosia5

15.11.2011 10:48
to może być pyszne, muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat