Naleśniki z jabłkami

Naleśniki z jabłkami

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Bardzo dobre naleśniki którymi zajadały się też dzieciaki. Tym razem jabłka do naleśników drobno pokroiłam ale chyba wrócę do tartych na tarce.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Naleśniki

  • jajka

    3 sztuki
  • mleko

    2 szklanki
  • woda

    1.5 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • jabłka

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta
  • cukier puder

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wybijamy, dodajemy mleko,wodę i mąkę. Mąki dodajemy tyle by powstało potrzebne nam ciasto naleśnikowe. Troszkę solimy i miksujemy albo mieszamy.

Jabłka obieramy i drobno kroimy następnie dodajemy do ciasta naleśnikowego i tym razem mieszamy łyżką.

Na natłuszczonej patelni smażymy naleśniki.

Każdy naleśnik oprószamy cukrem pudrem i dowolnie zwijamy czy też składamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

30.05.2018 22:35
Pyszne naleśniki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat