Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami

5.0
(39)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo dobre naleśniki którymi zajadały się też dzieciaki. Tym razem jabłka do naleśników drobno pokroiłam ale chyba wrócę do tartych na tarce.

Składniki:

Naleśniki

jajko 3 sztuki
mleko 2 szklanki
woda 1.5 szklanki
mąka 2 szklanki
jabłka 2 sztuki
sól 1 szczypta
cukier puder 2 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami

Jajka wybijamy, dodajemy mleko,wodę i mąkę. Mąki dodajemy tyle by powstało potrzebne nam ciasto naleśnikowe. Troszkę solimy i miksujemy albo mieszamy.

Jabłka obieramy i drobno kroimy następnie dodajemy do ciasta naleśnikowego i tym razem mieszamy łyżką.

Na natłuszczonej patelni smażymy naleśniki.

Każdy naleśnik oprószamy cukrem pudrem i dowolnie zwijamy czy też składamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 30.05.2018 22:35
Pyszne naleśniki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak