Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe placuszki z fetą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2
cebula
feta 1/2 op.
jajko 3 szt
1-2 łyżeczki proszku do pieczenia
mąka (dałam 2 łyzki)
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
2 ząbki czosnku
sól
natka pietruszki
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe placuszki z fetą

Cukinię razem ze skórką zetrze na grubych oczkach, posolic i odstawic na 30 min. W tym czasie posiekac cebulę i czosnek. Z cukini odcisnac bardzo mocno sok, dodac cebulę z czosnkiem, wymieszac. Dodac jajka. pieprz i pokruszoną fetę. Wymieszac wsypac mąkę z proszkiem do pieczenia - tyle żeby powstało ciasto gęstości kwaśnej śmietany. Dodałc bułkę tartą i zioła. Po dokładnym wymieszaniu smażyc niewielkie placki. Podałam z sosem jogurtowo-czosnkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.04.2012 13:53
uwielbiam takie
Sarenka 02.07.2011 17:23
Robie takie placuszki, a dodatek fety musi byc ciekawy.
wedith1 02.03.2011 21:54
Ach jak ja lubię fetę, podoba mi się to zestawienie smaków :)
Katarzyna156 04.12.2010 22:29
Ciekawe :)
SmacznaPyza 15.10.2010 10:20
nie dodawałam nigdy fety do środka...muszę tak spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak