Cukiniowe placuszki z fetą

Cukiniowe placuszki z fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2
  • cebula

  • feta

    1/2 op.
  • jajka

    3 szt
  • 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • mąka

    (dałam 2 łyzki)
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • 2 ząbki czosnku

  • sól

  • natka pietruszki

  • zioła prowansalkie Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię razem ze skórką zetrze na grubych oczkach, posolic i odstawic na 30 min. W tym czasie posiekac cebulę i czosnek. Z cukini odcisnac bardzo mocno sok, dodac cebulę z czosnkiem, wymieszac. Dodac jajka. pieprz i pokruszoną fetę. Wymieszac wsypac mąkę z proszkiem do pieczenia - tyle żeby powstało ciasto gęstości kwaśnej śmietany. Dodałc bułkę tartą i zioła. Po dokładnym wymieszaniu smażyc niewielkie placki. Podałam z sosem jogurtowo-czosnkowym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

06.04.2012 13:53
uwielbiam takie

Sarenka

02.07.2011 17:23
Robie takie placuszki, a dodatek fety musi byc ciekawy.

wedith1

02.03.2011 21:54
Ach jak ja lubię fetę, podoba mi się to zestawienie smaków :)

Katarzyna156

04.12.2010 22:29
Ciekawe :)

SmacznaPyza

15.10.2010 10:20
nie dodawałam nigdy fety do środka...muszę tak spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat