Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką na kefirze

5.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Pyszny, orzeźwiający koktajl, w sam raz na upalne dni.

Składniki:

wszystkie składniki:

jarmuż 1 garść
szpinak świeży 1 garść
gruszka 1 sztuka
śliwki 1 sztuka
nasiona chia 2 łyżeczki
kefir 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl szpinakowo-jarmużowy z gruszką i śliwką na kefirze

Szpinak i jarmuż wypłukać, z jarmużu usunąć zdrewniałe łodygi. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na kawałki. Ze śliwki usunąć pestkę, pokroić na ćwiartki. Wrzucić wszystkie składniki do kielicha blendera. Dodać nasiona chia i mocno schłodzony kefir. Blendować do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pić od razu po przygotowaniu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak