Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z pieczarkami

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dzisiaj przygotowałam roladki ze schabu. Roladki wyszły bardzo smaczne a podsmażone pieczarki i ser dodały roladką pysznego i niepowtarzalnego smaku.

Składniki:

składniki na roladki

kotlety schabowe 3 sztuki
pieczarki 500 gramów
musztarda 3 łyżki
żółty ser 3 plastry
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1 sztuka
olej do smażenia 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z pieczarkami

Schabowe opłukać, osuszyć a następnie rozbić przez folię na większy płat.
Płaty oprószyć lekko solą i posmarować musztardą.
Pieczarki oczyścić, pokroić i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą.
Przyprawić białym pieprzem i solą do smaku.
Ostudzić.
Ostudzone podsmażone pieczarki rozłożyć porcjami na przygotowanych schabowych.
Na pieczarkach ułożyć kawałki plastrów sera żółtego.
Zwinąć ciasno w rulon, obwinąć nitką kuchenną i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Smażyć z każdej strony na złoty kolor po 10 - 15 minut.
Po tym czasie dołożyć pieczarki które nam zostały, dolać wody i dusić pod przykryciem około 30 - 40 minut.
Roladki wyjąć na talerz a z powstałego płynu przygotować sos.
Sos zabielić śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:46
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak